Wisseling van de wacht

Na 12 jaar Ondernemersacademie Groningen geeft projectleider Lily Stap het stokje over. Wij willen Lily bedanken voor de afgelopen 12 jaar, het opzetten van de Ondernemersacademie en de voortgang en uitgroei te bewaken. Projectleider Rob Heilijgers en relatiemanager Erik Delger nemen samen de wacht over. Hieronder stellen beide heren zich kort voor en waar ze vandaan komen:

Rob Heilijgers:

 

Na een loopbaan in de farmaceutische industrie als product- en marketing manager besloot ik op mijn 34e zelfstandig ondernemer te worden. Samen met mijn Britse vrouw startte ik een groothandel en winkel in Britse producten en een tearoom in het voormalig gemeentehuis van Midwolda. Een andere activiteit op deze locatie was appartementenverhuur.

Daarnaast hield ik me meer en meer bezig met projecten voor de provincie Groningen, LEADER en het regionale bedrijfsleven. Zo ben ik al 10 jaar verantwoordelijk voor de projectleiding van de Compagnons, een ondernemersorganisatie van 50 bedrijven en organisaties in Oost-Groningen. Sinds drie jaar ben ik projectleider van de Ondernemersacademie Oost-Groningen, waar min of meer eenzelfde format is toegepast als voor de stad Groningen – workshops, persoonlijke coaches en netwerkbijeenkomsten.

Projectleiding van de Ondernemersacademie Groningen zie ik als een enorme uitdaging en ik heb er alle vertrouwen in dat met medewerking van het team bestaande uit relatiemanager Erik Delger, management assistente Irene Zandstra en elk half jaar een wisselende stagiair(e), dit een dynamisch en succesvol leerjaar zal worden.

Rob Heilijgers,

Projectleider OAG

Erik Delger:

 

Ik ben geboren in Winschoten en ben voor mijn studie aan de lerarenopleiding (Wiskunde en Economie) verhuisd naar de stad.

Na mijn studie ben ik bij het Noorderpoort gaan werken en heb daar ‘bedrijfsgroepen’ gestart. Dit betekent dat we Beroeps Begeleidende Leerweg opleidingen (deelweg) op maat gemaakt hebben voor bedrijven. We deden dit samen met 5 andere ROC’s in het Nationaal Consortium voor Bedrijfsgroepen om landelijke dekking te hebben. Als accountmanager voor dit consortium kwam ik veel bij hoofdkantoren van landelijk opererende bedrijven en ben ik verhuisd naar Rotterdam. Ik heb daar 10 jaar gewoond. Sinds drie jaar woon ik weer in het noorden en werk ik weer op het Noorderpoort.

Als relatiemanager bij de Ondernemersacademie Groningen kan ik mijn opgedane kennis en ervaringen gebruiken om ondernemers, studenten, onderwijs en overheid samen te brengen, te verbinden en te boeien.

Want er gaat niets boven Groningen…

Erik Delger,
Relatiemanager OAG

V.l.n.r. Rob Heilijgers, Irene Zandstra & Erik Delger