Succesverhaal Maihan Rasulzadeh

Oud deelnemer van de ondernemersacademie Groningen Maihan Rasulzadeh is na/tijdens zijn deelname aan het Ondernemersacademie traject begonnen met zijn eigen bedrijf en heeft op het moment van spreken 2 lopende bedrijven in zowel de auto branche(MRA Auto’s) als een winkel in telefoonaccessoires(Mobieltjeshuis).

 

Naam respondent: Maihan Rasulzadeh

Datum:                  13-03-2019

Plaats:                   Smilde

 

Vragen:

  • Wie ben ik?

Mijn naam is Maihan Rasulzadeh, 20 jaar oud en begonnen in een AZC in Nederland in het jaar 2000. Ik ben van niks gekomen, ons hele leven hebben we achter moeten laten in Afghanistan. Alles wat ik/wij (ons gezin) hebben momenteel is jarenlang hard werken en veel motivatie om door te gaan zodat we nooit meer de tijd in het AZC of de vlucht mee hoeven te maken. Ik zeg dit niet zodat je medelijden gaat krijgen met mij, maar zodat het een les kan zijn voor de meeste aangezien er mensen zijn die van niks gekomen zijn en nu eigenaar zijn van meerdere bedrijven en heel actief bezig zijn met ondernemen/geld maken. Dit is belangrijk i.v.m. het feit dat ondernemen geen zin heeft als je niet bereid bent elke dag hard te werken en als je geen motivatiebron hebt om al je energie uit te halen.

  • Wat doe je nu?

Momenteel ben ik (mede)eigenaar van twee bedrijven, namelijk: MRA Auto’s en MobieltjesHuis Smilde.

 

  • Hoe is jouw bedrijfsidee tot stand gekomen? En bestond jouw bedrijfsidee al voordat je begon aan het traject of ben je er later achter gekomen?

 

MRA Auto’s

Van kleins af aan ben ik thuis opgegroeid met inkoop-verkoop van auto’s, geen reparaties of dergelijke. Wij zijn dus echt een bedrijf die alleen maar gefocust is op inkoop-verkoop(en) van auto’s. Ik wist op school niet welke MBO opleiding ik moest gaan doen dus heb ik ervoor gekozen om iets te studeren wat ik leuk vond (combineren) Auto’s en Handel dus. Ik heb sinds kleins af aan al een echte handels geest en ben altijd op zoek naar opties, dit met name door de reden dat ik geen baas boven mij kan hebben en ik niet doel loos een 8 tot 5 baantje wil hebben, met een vast salaris waar ik met moeite zou moeten komen elke maand (afhankelijk van je beroep uiteraard). Ik hou van uitdagingen, als ondernemer heb je hier elke dag mee te maken. Dus je moet heel actief zijn zodat je in ieder geval jezelf kan betalen en alles wat extra is, dat is mooi meegenomen.

Dit idee kwam in het laatste jaar van klas 4 op gang. Deze had ik dus al nog voordat ik aan het traject begon.

Website: https://www.autowereld.nl/aanbieder/mra-autos-966965/auto.html

Facebook:   MRA Auto’s            LIKE & DEEL

Instragram: mra_autos             LIKE & DEEL

 

MobieltjesHuis

Veel familie leden van mij zitten in de telefoonbranche. In de zomervakantie van 2017 wist ik niet wat ik moest doen als baantje. Met name omdat mijn broer toen ook een pizzeria had en ik daar in de avond ook ging werken. Ik besloot om samen met mijn broer (tijdelijk voor 3 maand) een telefoonzaak te beginnen. De kennis hadden we al, omdat we hier ook mee opgegroeid zijn. Ik heb met mijn neven gepraat en gevraagd of hun mij tijdelijk voor 3 maand onderdelen/accessoires konden geven. Ik had de afspraak gemaakt om alles wat verkocht werd te betalen en al het overige terug te brengen. Dit idee deed ik samen met mijn broers omdat ik het leuk vind om met familie te werken, dit met name door het idee dat als je uitgegroeid je het samen gedaan hebt. Dus hier ook echt zelf voor verantwoordelijk bent. Na die 3 maand zijn we gestopt en verder gegaan met studeren. Tijdens mijn studie begon ik al met het handelen van auto’s. De  telefoonzaak was een idee dat er al een lange tijd was maar wij waren aan het wacht voor een goede locatie.

Website: www.mobieltjeshuis.nl

Facebook:   Mobieltjes Huis    LIKE & DEEL

Instagram:   mobieltjeshuis     LIKE & DEEL

  • Kun je beschrijven hoe jouw gemiddelde dag er tegenwoordig ongeveer uit ziet?

Een gemiddelde dag zit er als volt uit:

              10:00 In Smilde de zaak openen

              12:00 Bezig met reparaties etc.

              15:00 Bezig met een gedeelte administratie van bijde bedrijven/ soms auto’s online zetten

              18:00 Naar het autobedrijf in Dwingeloo gaan voor eventuele klanten (auto vekopen).    

              22:00 Naar huis gaan alles voor bereiden voor volgende dag dan nog lekker relaxen thuis

 

Waar zie jij jezelf in jouw bedrijf over 5 jaar?

Ik hoop over 5 jaar dat MRA Auto’s een succesvol eigen merk product heeft (in mobiliteit) dus niet per sé auto’s maar denk aan bijvoorbeeld: fietsen, scooters, etc.

Wat de telefoonzaak betreft, daarvoor wil ik nog werken aan het concept om het in Nederland te laten uitgroeien tot een franchise telefoonketen. Momenteel is het concept (huiskleuren, stijl, etc) daar wel voor een gedeelte op aangepast.

 

  • Wat is jouw tip aan (potentiële) student ondernemers van de Ondernemersacademie Groningen?

Hoe ik mijn dag boven heb uitgedrukt is op een normale dag die rustig is. Als ik het druk heb sta ik soms om 06:00 al op en slaap pas om 24:00. Dit zijn mijn eigen motivatie tips:

–       Het klinkt cliché maar als je op een eerlijk manier geld wilt verdien is HARD werken de enige manier om dit te doen en om je doelen te bereiken.

  • Durf ontzettend groot te dromen/denken, want alles is ooit klein begonnen. Als je het kan dromen, kan je het ook doen.
  • Voed jezelf met kennis voor je eigen ontwikkeling: ga naar KVK starters dagen, bel bedrijven voor info, zoek dingen op het internet, kijk naar andere ondernemers die ooit hetzelfde doel hadden en dit bereikt hebben, ken jezelf goed.
  • Ongeacht succes, rijkdom of wat dan ook. Vergeet nooit waar je vandaan komt.
  • Wie wilt vermenigvuldigen moet eerst leren delen.

Als je hulp nodig hebt (financieel), is dit ook iets om over te praten. Want in nieuwe (goede) ideeën wil ik altijd wel willen investeren als dit voor ons beide de interessant is. Mocht je als starter vragen hebben, je mag mij alles vragen want ik sta altijd open om andere te helpen.

 

Maihan Rasulzadeh

MRA Auto’s

m-r-a-invesments@outlook.com

06 85 64 54 66

 

MobieltjesHuis

Info@mobieljteshuis.nl

06 85 64 54 66