Over ons

De Ondernemersacademie Groningen is een samenwerkingsverband tussen drie regionale opleidingscentra (ROC’s) in het Noorden: het Noorderpoort, het Alfa-college en het ROC Menso Alting.

Het netwerk van de Ondernemersacademie bestaat niet alleen uit de 3 ROC’s, maar ook uit coaches, workshopgevers en adviesraad. Daarnaast zijn er ook nog vele andere partners bij het netwerk betrokken. De logo’s van de partners zijn terug te vinden onder het kopje Netwerk.

De Ondernemersacademie Groningen wil het ondernemerschap binnen het MBO onderwijs stimuleren. Als jij in het laatste leerjaar zit van een niveau 3/4 MBO opleiding en geïnteresseerd bent in ondernemerschap kun je jezelf aanmelden bij de Ondernemersacademie. Of je een commerciële of niet commerciële opleiding volgt, de Ondernemersacademie is er voor alle studenten die graag ondernemer willen worden. Tijdens dit 9 maanden durende traject word je klaargestoomd en ondersteund bij de opzet van je eigen bedrijf. De Ondernemersacademie is goed te combineren met je studie, is to the point en praktisch. Je leert er door te doen! De Ondernemersacademie heeft je het volgende te bieden:

  • Workshops
  • Een groot netwerk/ netwerkbijeenkomsten
  • Businessplan-training
  • Een persoonlijke coach (die zelf ondernemer is)
  • Een mooie prijs voor de meeste belovende student-ondernemer

Workshops

De workshops vinden één keer in de 2 á 3 weken plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen. Tijdens de workshops die door verschillende ondernemers worden gegeven komen alle ins en outs aan bod die komen kijken bij het opstarten van je eigen bedrijf. Zie de agenda voor meer informatie over de workshops.

Een groot netwerk/netwerkbijeenkomsten

Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om zijn of haar eigen netwerk op te bouwen. Voor een startende ondernemer is dit natuurlijk dé kans om contacten te leggen. De Ondernemersacademie laat je in de praktijk ervaren hoe het ondernemerschap werkt en geeft je een beter inzicht in het bedrijfsleven . Bij de netwerkbijeenkomsten die de Ondernemersacademie zelf organiseert zijn alle deelnemers, coaches en workshopgevers aanwezig. Er worden onder meer presentaties gegeven en de bijeenkomsten worden afgesloten met een netwerkborrel.

De Businessplan-training

Deze komt bij de diverse workshops en in het contact met de coach uitvoerig aan de orde.

Een persoonlijke coach

Tijdens het traject krijg je een persoonlijke coach toegewezen die je gedurende het hele traject begeleidt. Deelnemer en coach worden op zorgvuldige wijze gematcht. De coaches zijn zelf ook ondernemer.

Kosten en deelname

De Ondernemersacademie start elk jaar in september. Je kunt je aanmelden door een motivatiebrief, CV en pasfoto op te sturen. Daarna word je uitgenodigd voor een intake gesprek. Het maximaal aantal te plaatsen studenten is 25. Bij de intake word je onder meer beoordeeld op je motivatie en geschiktheid.

  • Toelatingseisen: alle laatstejaars MBO studenten niveau 3 en 4 van Alfa-college, ROC Menso Alting en Noorderpoort.
  • Kosten: €250,– (incl. materiaalkosten en catering). Gespreid betalen is mogelijk.
  • Aanmelden via deze website met CV, duidelijke motivatie en pasfoto.